به گزارش سایت خبری نوسازی ناوگان ;
سد و نیروگاه کارون۴، به عنوان اولین سد بر روی رودخانه کارون بوده و بلندترین سد بتنی دو قوسی ایران با ارتفاع ۲۳۰ متر و حجم مخزن ۲۳۰۰میلیون متر مکعب و با چهار واحد ۲۵۰ مگاواتی به ظرفیت ۱۰۰۰ مگاوات از نیمه دوم سال ۸۹ به بهرهبرداری رسید.
هدف از ساخت این سد تنظیم آب رودخانه کارون به میزان ۳٫۷ میلیارد متر مکعب درسال، کنترل طغیان و سیلابهای مخرب رودخانه کارون و تولید انرژی برقآبی به میزان ۲۱۰۷ میلیون کیلووات ساعت است.
حسن اطاعتی معاون بهره برداری شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران و مجری طرح سد و نیروگاه کارون ۴ در خصوص ویژگی های این سد گفت: طی سالهای بهرهبرداری علاوه بر اینکه مخزن سد کارون۴ در کنترل سیلاب و مدیریت بهینه منابع آبی نقش بسزایی داشته، نیروگاه ۱۰۰۰مگاواتی کارون ۴ نیز در پایداری شبکه سراسری در جهت کنترل فرکانس و پیک سایی نقش مهمی را ایفا نموده به طوری که رتبه سوم کنترل فرکانس در کشور را در سال۹۲ به خود اختصاص داد.
وی در ادامه افزود: در زمان سیلاب ابتدای فروردین سال ۹۴ که دبی ورودی به ۱۱۰۰ مترمکعب بر ثانیه رسیده بود، در طول ۵ روز ۳۰۰ میلیون مترمکعب در مخزن سد ذخیره گردید و از بروز سیلاب ویران کننده جلوگیری بعمل آمد.
طاعتی در ادامه به آمادگی لحظهای نیروگاه کارون۴ در کنترل سیلاب ۲۵ فروردین سال ۹۵ اشاره و بیان کرد: با توجه به اینکه متوسط دبی ورودی طی ۵ روز بالغ بر ۵۰۰ متر مکعب برثانیه بوده و تراز بهره برداری نیروگاه در بالاترین سطح خود قرار داشت، چهار واحد نیروگاه با حداکثر توان تولیدی خود، روزانه ۲۲۰۰۰ مگاوات ساعت تولید انرژی داشتهاند و بدین طریق از سرریز شدن سد و بروز سیلاب ممانعت شد.
مجری طرح سد کارون ۴ در خصوص پتانسیل تولید برق این سد گفت: نیروگاه کارون۴ طی دوران بهره برداری، تا پایان شهریور ۹۵ به میزان ۷۸۰۰ گیگاوات ساعت تولید انرژی داشته و سهم ۱۰درصدی تولید در بین نیروگاههای برقآبی کشور را به خود اختصاص داده است.


Let’s block ads! (Why?)